Onder je voeten bevinden zich zogenaamde reflexzones met drukpunten. Deze staan in verbindingen met de rest van je lichaam. Door punten in de zones onder je voet te stimuleren kun je blokkades in je lichaam opheffen met als gevolg dat de energie weer vrij kan stromen.

De voetmassage:

  • geeft ontspanning en ontstresst
  • werkt door op het hele lichaam
  • zorgt voor een goede doorbloeding
  • stimuleert de energiestromen in het lichaam.

Het belang van voetreflexmassage
In mijn voetreflexmassage geef ik extra aandacht aan die reflexpunten die verbonden zijn met jouw organen en lichaamsdelen die door jouw spanningen zijn beïnvloed. Doordat je voeten zachtjes worden aangeraakt en gemasseerd bereik je een heerlijke ontspanning. Deze ontspanning is één van de voorwaarden voor een genezingsproces.

Guasha
In de voetreflexmassage maak ik graag gebruik van guasha massage technieken. Naast vingers, duimen, handen, stimuleer ik met een guasha-steen de reflexpunten op de voet. Energie gaat stromen en de resultaten zijn zo mooi.

In de praktijk:
“Wat doe je allemaal? Ik voel het overal in mijn hoofd en in mijn lijf?!”  of “Mag ik hier blijven slapen, want ik lig zo lekker”

Deze uitspraken hoor ik regelmatig. Cliënten komen telkens weer tot diepe ontspanning en daarnaast voelt de behandeling helend aan.