Skip to main content

Hoe is het idee voor mijn bedrijf ontstaan?

Ik geloof dat alle gebeurtenissen in het leven een kans zijn om van te leren. Net als iedereen heb ik het één en ander meegemaakt en ik nam niet de tijd om daarbij stil te staan. Gewoon doorgaan, maar uiteindelijk hield ik dat niet vol en zo kwam ik jaren terug bij een psycholoog terecht. Daarnaast ging ik naar een masseur om fysiek te ontspannen. Beide vormen van hulp tegelijkertijd hielpen mij zoveel dat ik dacht:  ik wil dat andere vrouwen ook aanbieden. Het voelde als mijn zielsmissie.

Mijn missie is een plek creëren waar vrouwen zichzelf  kunnen zijn. Zoals je een kerk binnen gaat waar het stil is en je even helemaal uit de gewone wereld stapt. Terwijl je weet dat aan de andere kant van de muur die wereld is. Ver weg, dicht bij, maar je hoeft er even niet te zijn.

Nieuwsgierig en leergierig

Ik ben nieuwsgierig en leergierig, daarom volg ik altijd wel een opleiding, een cursus, een workshop of ik lees een vakgericht boek. Vaak word ik geïnspireerd door mijn klanten om weer iets nieuws te leren. Deze nieuwe kennis gebruik of deel ik tijdens de behandelingen. Zo hebben we allemaal iets aan elkaar!

De afgelopen jaren heb ik de volgende opleidingen gedaan:

 • HBO Medische Basis Kennis geheel volgens de eisen van PLATO 2016
 • Voedingsdeskundige (HBO) 2016
 • Mindfulness Based Cognitive Therapy (HBO) 2018 De methode is wetenschappelijk onderzocht en bewezen effectief.
 • Mindfulness voor Kinderen 2021
 • Hypnotherpie en Regressie (HBO) 2019
 • Stresscounselor 2015
 • Ontspannings-, massage-, en voetreflextheratpeut:
  stoelmassage, ontspanningsmassage, holistische massage en voetreflextherapie 2014/2017
 • Positieve Psychologie (HBO) 2022, wetenschappelijk onderbouwd om meer levensgeluk en welbevinden te bevorderen
 • In 2023 begonnen aan de opleiding Mental Coach (HBO) om meer uit iemands talenten te halen.

Nascholing HBO Medische Basis Kennis:

– 2018 Burn-out: herkennen, erkennen en behandelen of voorkomen.
– 2019 Overgang: inzicht verkregen in overgangsklachten.
– 2020 Holistische Principes: vanuit holistische principes het bevorderen van gezondheid, voorkomen van ziekten en helpen het bewustzijn te vergroten van het ongemak in ons leven in plaats van het bestrijden van symptomen.
– 2021 Lage rugpijn: lage rugpijn is de belangrijkste oorzaak van pijn gerelateerde beperkingen en klachten in de Westerse wereld. Psychosociale factoren en gedrag (wetenschappelijke en holistische benadering).
– 2021 Samenwerken in de eerstelijnszorg: samenwerking met (huis)artsen, fysiotherapeuten en andere professionals in de eerstelijnsgezondheidszorg.
– 2022 Het tweede Brein, de darmen. Darmen hebben  een eigen brein, een eigen leven, worden bevolkt door miljarden bacteriën die ons helpen en bijdragen aan homeostase. (vermogen om evenwicht te houden/herstellen)

Con Amore

Ik volg de nascholingen bij Con Amore, wat liefdevolle aandacht betekent. Opgericht door een huisarts met de wens om de reguliere en complementaire zorg met elkaar te verbinden, zodat er een betere zorg kan ontstaan. “Een zorg met aandacht, die verbindt, die handelt vanuit het hoofd én het hart. Een zorg vanuit liefde, die client in zijn geheel centraal stelt in de zoektocht naar heling”.
bron: Con Amore – Medische Basiskennis & Psychosociale Basiskennis

Dat spreekt mij erg aan.

Verder heb ik allerlei workshops/korte cursussen/e-learnings gedaan. Over HSP, autisme, corona, rouwverwerking ect.

Monique van Hout