Skip to main content

holistische massage

Binnen de holistische visie wordt aandacht besteed aan de gehele mens. Een holistische massage is dus niet alleen je spieren los masseren, maar ook kijken hoe je je voelt en wat er speelt in je leven. Er is extra zorg voor jouw persoonlijke aandachtspunten.

Holistische massage zorgt voor:

– een betere doorbloeding van weefsels en spieren
– een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.
– ‘meer ruimte in je hoofd’: nieuwe energie
– een verhoging van geluk hormonen, je voelt je blijer
– een helende werking als het wordt ingezet als behandeling van een klacht

Vooraf aan de massage geef ik je een voetmasker, dan krijg je warme sokken aan en ik eindig de behandeling met een uitgebreide reflexmassage.

Terwijl we praten lig je warm ingepakt en geef ik je alle tijd. Ik geloof er namelijk in dat onze gesprekken en samenwerking helend voor jou werken.

Om in de massages aandacht te geven aan de persoonlijke omstandigheden kan de holistische massage worden aangepast met technieken uit de hoofdpijn-, fibromyalgie- en Chinese massage. Meridianen en acupunten worden in de massage meegenomen.

Praktijkvoorbeeld: Cliënte belde van haar werk, want ze had pijn in haar rug, bil en been. Er waren röntgenfoto’s gemaakt, waarop niets was te zien. De fysio had haar rug gemasseerd, maar het hielp niet. Ze kwam langs en uit het gesprek bleek, dat ze enorm nerveus was om school (wat ze probeerde te negeren) en het veel te druk had met haar werk.

Onderdrukte emoties kunnen leiden tot spanning in het lichaam en verkramping van spieren.  In dit geval de peervormige spier in haar bil (Piriformis). Dat was de boosdoener. Na twee behandelingen verdween de pijn, door inzicht en massage. Overigens vonden de behandeling plaats met goedkeuring van de huisarts.