Skip to main content

holistische massage

De basis van de massage is, dat ik met volle aandacht masseer. Met als uitgangspunt dat jouw lichaam en geest één geheel vormen

Een holistische massage is dus niet alleen je spieren los masseren. Er is extra zorg voor jouw persoonlijke aandachtspunten. Denk aan stress, burn-out, HSP, fibromyalgie of iets anders.

Tijdens de massage help ik je bewust te worden van wat je voelt, door het af en toe stellen van vragen.

Holistische massage zorgt voor:

– een betere doorbloeding van weefsels en spieren
– een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.
– ‘meer ruimte in je hoofd’: nieuwe energie
– een verhoging van geluk hormonen, je voelt je blijer
– een helende werking als het wordt ingezet als behandeling van een klacht
– meer verbinding met jezelf ervaren.

Vooraf aan de massage geef ik je een voetmasker, dan krijg je warme sokken aan en ik eindig de behandeling met een uitgebreide reflexmassage.

Om in de massages aandacht te geven aan je persoonlijke omstandigheden kan de holistische massage worden aangepast met technieken uit verschillende massage soorten.  Meridianen en acupunten worden meegenomen in de massage.

Praktijkvoorbeeld: Cliënte belde van haar werk, want ze had pijn in haar rug, bil en been. Er waren röntgenfoto’s gemaakt, waarop niets was te zien. De fysio had haar rug gemasseerd, maar het hielp niet. Ze kwam langs en uit het gesprek bleek, dat ze enorm nerveus was om school (wat ze probeerde te negeren) en het veel te druk had met haar werk.

Onderdrukte emoties kunnen leiden tot spanning in het lichaam en verkramping van spieren.  In dit geval de peervormige spier in haar bil (Piriformis). Dat was de boosdoener. Na twee behandelingen verdween de pijn, door inzicht en massage. Overigens vonden de behandeling plaats met goedkeuring van de huisarts.