Holistische Massage
Waarom?

In het dagelijks leven ga je vaak aan jezelf voorbij.  Je luistert niet naar wat je lichaam te vertellen heeft. De holistische massage gaat met rustige bewegingen en met aandacht voor jouw lichaam. De massage maakt het mogelijk om weer te luisteren, voelen en ervaren wat binnen in jou leeft. Bij de massage word je niet alleen fysiek, maar dus  ook mentaal aangeraakt. Je ontspant en komt emotioneel meer in balans.

Wanneer?

  • als het druk en of stressvol is in je leven
  • als je niet lekker in je lijf zit
  • als je je lichaam bewust wilt voelen
  • als je meer contact met je lichaam wilt hebben

Een holistische massage zet het zelfhelende vermogen van je lichaam in werking. Je lichaam en geest komen meer in balans waardoor je minder klachten ervaart. Je gaat letterlijk beter in je vel zitten.

Tijdens de massage krijg je een voetmasker en warme sokken aan.

Praktijkvoorbeeld: Cliënte belde van haar werk, want ze had pijn in haar rug, bil en been. Er waren röntgenfoto’s gemaakt, waarop niets was te zien. De fysio had haar rug gemasseerd, maar het hielp niet. Ze kwam langs en uit het gesprek bleek, dat ze enorm nerveus was om school (wat ze probeerde te negeren) en het veel te druk had met haar werk.

Onderdrukte emoties kunnen leiden tot spanning in het lichaam en verkramping van spieren.  In dit geval de peervormige spier in haar bil (Piriformis). Dat was de boosdoener. Na twee behandelingen verdween de pijn, door inzicht en massage. Overigens vonden de behandeling plaats met goedkeuring van de huisarts.