Skip to main content

Werkwijze

De eerste afspraak begint met een intake gesprek.  In dit gesprek komen we erachter welk behandelplan er op jou op dat moment van toepassing is. Ook wordt er een behandelovereenkomst gemaakt.

Verzekering en vergoeding.
Ik heb de volgende AGB codes voor behandelingen:
– 9006 natuurgeneeskunde
– 9037 psychosociaal zorgverlener

Er zijn behandelingen, die mogelijk voor vergoeding in aanmerking komen, als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. Dat is afhankelijk van je verzekering en verzekeraar. Het gaat dan om de volgende codes 24005 Natuurgeneeskundige therapie, 24009 Reflexzone therapie, 24505 Coaching en 24506 Counseling.

De behandelingen:
Reflexzone therapie is een prettige en ontspannende methode. Eén van mijn favoriete behandelingen. Het is een behandelwijze voor klachten op allerlei gebieden. Een echte holistische aanpak, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar naar de hele persoon. Deze complementaire behandeling richt zich vooral op de ontspanning en jouw gezondheid.
Voet Reflexzone therapie – Stressrelease Van Hout

Als Stresscounselor kan ik door middel van gesprekken en oefeningen je leren bewust keuzes te maken in plaats van automatisch te reageren. Hierdoor vang je bijvoorbeeld stressprikkels eerder en beter op en ga je anders om met gedachtepatronen die niet behulpzaam zijn. Er ontstaat een hogere mate van bewustwording en je kunt dan beter je grenzen bewaken.
Counseling (stressreleasevanhout.nl)

Een Holistische massage kan je helpen om te ontspannen, maar als je van binnen uit mee gaat helpen om te ontspannen door inzichten verkrijgen, loslaten en anders te gaan denken, dan heb je daar veel meer aan. Een onderdeel van de behandeling is daarom vaak een gesprek en in ieder geval een reflexmassage. Dit deel van de massage geeft namelijk een nog diepere werking aan de behandeling.
Holistische Massage – Stressrelease Van Hout

Thee
In mijn praktijk schenk ik thee van Neuner’s, omdat Neuner’s gelooft in de kracht van de natuur en het zelfhelend vermogen van het menselijk lichaam.
https://neuners.nl/