Stresscounseling
Waarom?
Stress is een normaal en gezond signaal. Korte pieken, daar kun jij wel tegen. Maar als de inspanningen elkaar in een hoger tempo opvolgen, dan kan jij niet meer tot rust komen en stress stapelt zich op. De accu gaat leeglopen en je hebt steeds minder energie.

Meestal heb jij dat niet door, want als de stress langzaam opstapelt en langer duurt, heb jij geen idee meer dat je je grenzen aan het overschrijden bent. Toch moet je hier de negatieve spiraal doorbreken om erger te voorkomen.
Hoe?
Stresscounseling!
In de Stresscounseling maken we gebruik van:

  • een stappenplan naar herstel om veerkracht te herwinnen door middel van uitleg over stress, gedachten, gevoelens en oefeningen waar je concreet mee aan de slag kan. Handen uit de mouwen steken en aan de slag!

Met behulp van aandachtsoefeningen/meditaties richten we ons:

  • op het accepteren en onder ogen zien van je problemen. Door de oefeningen krijg je een milde, niet-oordelende, accepterende houding en dat biedt ruimte voor een andere manier van omgaan met je klachten.

Maatwerk.
Er is niet één recept voor iedereen. Omdat stresscounseling een individuele behandeling is, kan het programma worden aangepast aan jouw wensen, behoeftes, doelen en tijd.

Hoe lang duurt stresscounseling?
Afhankelijk van de hulpvraag, maar meestal komen we tussen zes à acht keer bij elkaar. Omdat vrouwen “doorzetten en sterk zijn”,  zijn ze soms verder over hun grenzen gegaan dan ze zelf door hebben. Dan help ik aan de hand van een stressbronnen onderzoek de situatie te analyseren om zo  direct een goede hulpvraag voor te leggen aan de huisarts, bedrijfsarts of manager. Hier heb ik goede ervaringen mee.

Wat is het resultaat?

  • beter omgaan met stress, tegenslag, moeilijke situaties en lastige gevoelens
  • beter ontspannen
  • meer energie en daarom meer levenslust
  • je wordt vriendelijker en milder naar jezelf en anderen