Skip to main content

Stress Counseling

Stress Counseling
Stress ontstaat als je taaklast, denk aan je werk en je privé leven, groter is dan je kan dragen. Je  kunt er dan voor kiezen om je belasting te verlagen en je belastbaarheid te verhogen, maar hoe doe je dat? Daar wil ik je graag bij helpen. Samen kijken we naar je fysieke en mentale gezondheid en gaan we kijken naar je de stressbronnen in je omgeving.

Voor je werk en in je privéleven ontwikkelde je routines. Dat kan heel goed zijn, maar het gevaar zit hem daarin dat je dingen die je energie kosten of stress geven ook routinematig gaat behandelen. Stresssignalen en andere lichamelijke ongemakken worden genegeerd.

Als bijvoorbeeld de stress langzaam opstapelt en langer duurt, heb je geen idee meer dat je je grenzen aan het overschrijden bent.

Naast stress kun je het gevoel hebben overspannen te zijn, dan loop je al wat langer rond met stress en spanningsklachten. Je merkt dat je minder goed functioneert.

Probeer in beide gevallen de negatieve spiraal doorbreken om erger te voorkomen.

Want als je te lang last hebt van stress en je lichaam zich hier niet meer van kan herstellen, kun je een burn-out krijgen. Je reserves zijn dan helemaal opgebruikt en je voelt je echt uitgeput.

De stress counseling is er op gericht om je stress te verminderen en je stressbestendigheid preventief te versterken.