Natuurgeneeskundige behandeling

Elke behandeling is bij mij een natuurgeneeskundige behandeling, tenzij je uitdrukkelijk een losse afspraak maakt. De natuurgeneeskundige behandeling begint met een afspraak, waarin we vijf natuurgerichte principes in de juiste volgorde doornemen. Zo komen we tot een behandelplan die op jou van toepassing is.

We beginnen met deze principes, omdat Praktijk Stressrelease van Hout is aangesloten bij de BATC, Belangen Associatie Therapeut en Consument. Aansluiting bij BATC garandeert dat therapeuten HBO geschoold zijn, minimaal vijf verschillende werkvormen hanteren en volledig werken volgens de vijf natuurgerichte principes.

De principes in het kort:
1 Energie
Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen er emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het is belangrijk om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen.
2 Prikkeloverdracht
Dit komt tot stand door middel van ons zenuwstelsel, een communicatienetwerk tussen onze hersenen en de rest van ons lichaam. Deze prikkeloverdracht moet goed blijven functioneren.
3 Drainage
Dat is het verminderen van voor jou schadelijke belasting. Het is van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.
4 Voeding
Goede voeding heeft een lichaam, maar ook een geest nodig om in balans te kunnen functioneren.
5 Levenskunst
Emoties en gedragspatronen kunnen helingsprocessen beïnvloeden. Door inzicht te krijgen in de oorzaak van het uit balans zijn, kun je de processen veranderen en je weer beter gaan voelen.

Informatie over BATC kun je vinden op de site: http://www.batc.nl/index.php