Natuurgeneeskundige behandeling

Elke behandeling is bij mij een natuurgeneeskundige behandeling, tenzij je uitdrukkelijk een losse afspraak maakt. De natuurgeneeskundige behandeling begint met een afspraak, waarin we vijf natuurgerichte principes in de juiste volgorde doornemen. Zo komen we tot een behandelplan die op jou van toepassing is.

We beginnen met deze principes, omdat Praktijk Stressrelease van Hout is aangesloten bij de BATC, Belangen Associatie Therapeut en Consument. Aansluiting bij BATC garandeert dat therapeuten HBO geschoold zijn, minimaal vijf verschillende werkvormen hanteren en volledig werken volgens de vijf natuurgerichte principes.

De vijf natuurgerichte principes van de BATC

Als natuurgeneeskundig therapeut werk ik vanuit een holistische mensvisie. Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van verschillende werkvormen. Deze zijn gekoppeld aan de vijf natuurgerichte principes:

1 Energie
Als er spanningen en blokkades zijn kan levensenergie niet vrij stromen en je ervaart klachten.  Verminderde energie wordt vaak  veroorzaakt door spanning. Door de combinatie van een gesprek met een (voetreflex) massage ontstaat in het eerste consult al je ontspanning.  Bij veel stress maak ik een analyse aan de hand van een stressbronnen onderzoek. Met de analyse kan ik je gericht doorsturen naar huis- of bedrijfsarts en het helpt ook jezelf gemakkelijker te verwoorden naar anderen, want in tijden van stress is dat soms zo moeilijk.

2 Prikkeloverdracht
Als we van onze lichamelijke of psychische signalen niet bewust zijn, kan onze energiestroom blokkeren en daardoor ontstaan er klachten.
Ik eindig bijna altijd een behandeling met een voetreflexmassage. Je zakt nog verder in ontspanning en de voetreflexmassage ondersteunt en versterkt de gesprekken en de massage. Vaak komen dan nog hele goede gedachten op, een aha moment, en kan er nog een belangrijk gesprek volgen of emoties worden geuit.

3 Drainage
Voor herstel is het opschonen van je systeem belangrijk. Welke negatieve invloeden, gedachten en leefpatronen zijn er in je leven en hoe kun je daar verandering in brengen. Door het wegvloeien van spanning uit je hoofd en lichaam werkt de drainage. Als ik merk dat na de voetreflexmassage aan het einde van de behandeling er nog onvoldoende doorstroming is, dan geef ik een chakra balancing. Het is elke keer weer een positieve verrassing wat dat doet met een iemand.

4 Voeding
Met gezond eten voeden we ons fysieke lichaam zodat het (weer) goed kan functioneren. Geestelijk voeden we ons met gedachten, overtuigingen en door omgang met mensen en dingen.
In gesprekken werken we aan bewustwording van negatieve invloeden, die je uit het dagelijkse leven of vanuit het verleden ondervindt. Daarnaast onderzoeken we hoe je hier mee om kunt gaan of hoe je die kunt verwerken.
Dit jaar hebben al mijn klanten een eetmaatje gekregen en een overzicht van de dagelijkse benodigde hoeveelheid van “Het Voedingswijzer”.  Soms ga ik dieper in op eetgewoonten, maar dan plannen we een aparte afspraak.

5 Levenskunst
Wanneer je gedragspatroon niet meer functioneel is, gaat je gedrag energie kosten en ontstaat er naar verloop van tijd een klacht. Vaak zijn er vele signalen voorafgegaan aan een klacht, die je genegeerd of niet herkend hebt. Inzicht krijgen in de oorzaak van het uit balans zijn. Sta je in contact met jezelf? Durf je ingesleten patronen, emoties en gewoontes te doorbreken? Luister naar de signalen van je lichaam!
Je blijft nog even nazitten met een kop thee, dan evalueren we en geef ik daar waar nodig nog een oefening mee. Meestal uit de Mindfulness of Stressreductie, dan kan je thuis ook dichtbij jezelf komen of blijven.  Of je mag nog even lekker blijven liggen, dan doe we zo de evaluatie.

Raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts!

Informatie over BATC kun je vinden op de site: http://www.batc.nl/index.php