Twaalf jaar geleden heb ik een Burn Out gehad, omdat ik stug door bleef gaan, ondanks de stress en spanningsklachten die ik voelde. Ik dacht dat gaat wel over, maar het ging niet over en op enig moment ging het licht uit. Ik had me nog nooit zo verschrikkelijk moe gevoeld en alles wat ik moest doen was te veel. Op dat moment is mijn zoektocht naar alle mogelijke hulpmiddelen gestart om zo snel mogelijk mezelf weer te vinden.

De combinatie van oefeningen, wandelen, praten en ontspanningsmassage heeft me zo ontzettend goed geholpen, maar helaas moest ik hiervoor naar verschillende mensen op verschillende locaties. Van hieruit ontstond het idee om alles wat mij heeft geholpen in mijn praktijk aan te bieden, zodat jij niet overal heen hoeft te gaan.

Drie jaar geleden kon ik mijn idee gaan uitvoeren. Mijn werkgever, waar ik 30 jaar had gewerkt, ging reorganiseren. Hoewel ik het heel eng vond, koos ik voor een ondernemerstraject met als doel: mijn praktijk te starten.

Intussen volgde ik diverse opleidingen en haalde ik mijn diploma’s om een goede basis te hebben.

Ik begon met de opleidingen Ontspanningsmassage, Stoelmassage, Voetreflexmassage, Holistische massage en Stresscounseling.

Op energetisch vlak heb ik Reiki I en II gedaan en een cursus energetisch healen.

In juli 2016 heb ik de HBO Medische Basis Kennis behaald. Medische basiskennis CPION is geheel volgens de eisen van PLATO ontwikkeld. Ik ben ingeschreven in het door zorgverzekeraars erkende abituriëntenregister van CPION.

In december 2016 heb ik mijn opleiding Voedingsdeskundige (HBO) behaald.

Vervolgens heb ik mij in december 2016 aangesloten bij de BATC als HBO gekwalificeerd paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut.

Begin 2017 heb ik de opleiding Mindfulness Based Cognitive Therapy (HBO) afgerond.

Inmiddels heb ik genoeg (levens)ervaring en kennis opgedaan, om samen met jou een behandelplan op maat te kunnen maken, afgestemd op jouw behoeften, doelen, motivatie en voorwaarden.

Monique van Hout