Een natuurgeneeskundige behandeling begint met een afspraak, waarin we vijf natuurgerichte principes in de juiste volgorde doornemen. Zo komen we tot een werkvorm, die op jou van toepassing is. Tevens bepalen we hoeveel consulten er mogelijk nodig zijn. In de praktijk komt het veelal neer op een combinatie van verschillende werkvormen.

We beginnen met deze principes, omdat Praktijk Stressrelease van Hout is aangesloten bij de BATC, Belangen Associatie Therapeut en Consument. Aansluiting bij BATC garandeert dat therapeuten HBO geschoold zijn, minimaal vijf verschillende werkvormen hanteren en volledig werken volgens de vijf natuurgerichte principes. Afhankelijk van waar en hoe u verzekerd bent, kunt u bij uw zorgverzekeraar de natuurgeneeskundige consulten van BATC therapeuten gedeeltelijk of zelfs geheel vergoed krijgen.

De principes in het kort met de werkvormen:
1 Energie
Alles in en om ons heen bestaat uit energie en is daarmee de basis voor het functioneren van ons lichaam. Zonder energie kun je niet goed herstellen.
Massage, Reflextherapie, (Stress) Counseling en Voedingsadvies

2 Prikkeloverdracht
Dit komt tot stand door middel van ons zenuwstelsel, een communicatienetwerk tussen onze hersenen en de rest van ons lichaam. Signalen worden via prikkels doorgegeven. Als er geen goede geleiding is stagneren functies.
Massage, Reflextherapie en (Stress) Counseling

3 Drainage
Verminderen van voor jou schadelijke belasting zowel in geestelijke en stoffelijke vorm.
Massage, Reflextherapie, (Stress) Counseling en Voedingsadvies

4 Voeding
Goede voeding heeft een lichaam, maar ook geest nodig om in balans (tussen prestatie en welzijn) te kunnen functioneren.
(Stress) Counseling en Voedingsadvies

5 Levenslust
Emoties en gedragspatronen kunnen helingsprocessen beïnvloeden. Door inzicht te krijgen in de oorzaak van het uit balans zijn, kun je de processen veranderen en je weer beter gaan voelen.
(Stress) Counseling en Voedingsadvies

Naast bovengenoemde werkvormen, kan indien gewenst ook ingezet worden: Metamorfosemassage, Enneagram, Meditatie, Ontspanningsoefeningen, Officegym, Energetische behandeling en Ademhalingsoefeningen.

Informatie over BATC kun je vinden op de site: http://www.batc.nl/index.php